E diela me poetin;Milazim Krasniqi

0

MËRZI MEDITUESE

Erdha te ky vendi im i pëlqyer

Të takohem sërish me vetminë.

E cila shikon si dem me sy të shqyer  

Duke u bërë palë me pandeminë.

Bari e lulet e shumta erëmira

Dhe puhia gudulisëse, më ngushëllojnë.

Më thonë se jeta anon nga e mira   

Edhe kur njerëzit nuk kuptojnë.

Mërzia pandemike, si gjarpër helmues 

Vazhdon e kërcënon me kafshim.

Vetëm kur kujtohem e lutem pendues 

Mërzia shndërrohet në meditim.

Fillikat e di që s’jam asnjëherë

Ndaj nuk i frikësohem as virusit.

Kurdo që ndihem i mërzitur, dimër a verë,

Vetëm i dorëzohem me zemër Krijuesit.

Në këtë vis, i cili më tërheqë si magnet

Shohë shenjat e Zotit, me mendje e me sy.

As lartësia e qiellit nuk mban sekret

Për lutësin, kur i lutet Atij. 

17 korrik 2020, Breznicë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *