Emërimi i një Koordinatori Shtetëror për Dialog me Sërbin është rikthim në vitin 2011! – Shkruan:Zafir Berisha,zv ministër i MPB

0

Pas ndërprerjes së dialogut me Serbinë, fokusi i të gjithë spektrit, vendor e ndërkombëtar, ka qenë se kthimi në tavolinën e bisedimeve me Serbinë do të ndodhë për të finalizuar marrëveshjen për njohje reciproke në mes dy vendeve,  por jo për të vazhduar rrugën pa fund të  Edita Tahirit, Blerim Shalës, Avni Arifit etj.

    Bisedime këto të cilat Serbia i shfrytëzoi me mjeshtëri për avansimet e veta në mekanizmat ndërkombëtar.

Kosova në këto momente delikate për vendin, duhet të jetë e bashkuar si asnjëher më parë dhe të lihen menjëan inatet partiake e poltike, në të kundërtën askuj nuk i duhet një Kosovē që pëson disfatë diplomatike përballë Sërbisë!

      Temat të cilat i rihapën në bisedime Serbia, mund të zgjidhen dhe diskutohen vetëm pasi ta njohë Kosovën si shtet, ajo edhe 100 vjet  do të me nxjerrë tema për debatë e bisedime prandaj duhet të kemi kujdes..: shkruan  Zafir Berisha I cili aktualisht është në detyrën e  zv ministrit të MPB të  Kosovës..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *