Në Shqipëri Bajrami u fal në xhami

0

        Falja e Kurban Bajramit për besimtarët myslimanë të Shqipërisë ishte pak më ndryshe.

Për shkak të pandemisë, këtë vit falja nuk u bë në shesh por u bë në xhamia.

Falja u bë duke respektuar masat kundër Covid-19, të përcaktuara edhe nga Komiteti Mysliman i Shqipërisë.

Festa e Kurban Bajramit simbolizon për besimtarët e fesë islame sakrifricën e bërë nga njeriu për të fituar faljen, mëshirën dhe shpërblimin e zotit.

Ndërkohë, Kosova ka pezulluar faljen e organizuar të Bajramit, për shkak të situatës së rënduar me COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *