Me poeten;Prenda Sejdia – BUGJON E THAÇ

0

BUGJON E THAÇ

Jem malsorë banorë ndër brigje

Ndër shekuj mbrojtën vatanin

Perlë e rrallë malësi kreshnike

Trashëgove traditën mikpritjen e

shqiptarit

Besa mikpritja e trimëria

Këto virtyte në ty u mishëruan

I pate dhe ke bujari e besë

Për fjalën e mikun malësori vdes

Klima në ato anë malore kontinentale

Malësorë shpirt të pasur e zemër bujare

Jeni flori ndër trojet shqiptare

Njerëz të pa epur këta malësorë

U rritën e luftuan me pushkën në dorë

Shpesh sulmuan armiqt qëllimi ngeli mangët

Largoheshin me turp nga sytë këmbët

Mendjen e zgjuar zemrën e fortë kallkan

Vetëm para ka ecur bugjonas e thaçjanë

Me djem e burra që pati bugjoni e thaqi

Lum bëri fisi ndriçuar ka bajraku

Me djem sokola e trima si zana

Syrin shqiponjë viganë i lindi nana

Ndër krahina mbrojte egzistencën shekullore

Jeni krenari e tokës arbërore

Bugjon e Thaç

Edhe në kupën e qiellit gjendet e shkruar

Toka ku ju shkelni ju qoftë e bekuar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *